House Refurbishment in Wordsley


What began as a simple enquiry for a new kitchen and utility room soon expanded into something totally different. Removing the walls between the kitchen and the two adjoining rooms created a space approx. 13m long with a conservatory off the central area. The kitchen and utility room were stripped out, all the old floor tiles & carpet lifted, and the space re-plastered. Gloss white kitchen units were fitted, with black Quartz worktops and upstands to include the window sill. The kitchen included a 2.2m long island reflected in a ceiling feature in white Acrylic with some 30 downlights. All the appliances were CDA brand with a boiling water tap from Insinkerator.

In the hall the boxing under the stairs was removed to open the space up and create a new closet and seating area. Specialists were employed to renovate the existing staircase with oak cladding and glass balustrades. The ground floor cloakroom was stripped and prepared ready for tiling and fitting of new Mereway bathroom furniture.

An office was designed with bespoke furniture and feature wall with split faced tiles, dressed with an especially made 1m bevelled edge round mirror from Brownhills Glass.

The two en-suite bathrooms were stripped and refitted with Mereway furniture and Quartz worktops. The main en-suite included a 2m wet room floor and a shower panel with body jets, the second had the old airing cupboard removed which doubled the size of the showering area.

110 square meters of gloss white 60cm x 60cm porcelain floor tiles were laid, taking them from the front door into the newly created office and then the utility room, the enlarged kitchen area and the conservatory.

All 29 interior doors were replaced, and the whole interior painted upstairs and down. The tired fitted wardrobe doors were removed and replaced with made to measure sliding doors.

All the carpets throughout the house were replaced, all light fixtures & switches and sockets were replaced along with other electrical requirements in the property.

Specialists were employed to fit the new pressurised water system and to fit the new double glazing.